Belgisch talent van FC Porto naar Kayserispor

Zegt de naam Engin Bekdemir u iets? Als het antwoord negatief is, is dat niet abnormaal.

Zegt de naam Engin Bekdemir u iets? Als het antwoord negatief is, is dat niet abnormaal. Nochtans gaat het hier om een jonge Belg van Turkse afkomst die vorige week de overstap maakte van de Portugese topclub FC Porto naar de Turkse eersteklasser Kayserispor, zesde in het voorbije kampioenschap.

De Turken betaalden 250.000 euro voor onze landgenoot.

Bekdemir (19) groeide op in Beringen, maar koos al op zijn tiende voor de overstap naar de jeugdopleiding van PSV Eindhoven. Daar doorliep hij alle jeugdrangen en werd hij ook opgemerkt door de Turkse voetbalbond.

Sindsdien maakt Bekdemir deel uit van een zeer talentvolle lichting Turkse jeugdinternationals. Op het komende EK-19 (van 20 juli tot 1 augustus) in Roemenië zit datzelfde Turkije trouwens in de poule van de nationale -19 van België.

Dat de offensieve middenvelder weinig bekend is in onze contreien valt dus wel te begrijpen. Maar wie het twee jaar bij de beloften van FC Porto – de recentste Europa Leaguewinnaar – kan uitzingen en zo een transfer naar een Turkse subtopper kan afdwingen, verdient wel het label ‘in het oog te houden.’ (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier