Belgische supporter in fanzone in Lyon aangevallen met mes

EK-fanzone in Lyon © AFP

In de fanzone in Lyon zijn een Fransman en een Belg lichtgewond geraakt nadat ze waren aangevallen door Albanese supporters die in het bezit waren van een mes.

Aan het einde van de wedstrijd Frankrijk-Albanië zijn Albanese supporters enkele Fransen beginnen aanvallen die de Marseillaise aan het zingen waren, zo meldt de zender Europe 1. Bij de schermutselingen liep één Fransman een messteek op in de dij. De Belgische supporter werd in de bil gestoken. De messteken werden toegebracht door twee verschillende daders, die evenwel niet geïdentificeerd konden worden.

Fanzone

Hoe de messen konden worden binnengesmokkeld in de fanzone, die aan de ingang uitgerust is met metaaldetectoren, is nog niet duidelijk.

De politie is wegens het geweld tussenbeide moeten komen in de fanzone, zo is nog meegedeeld. Het is sinds het begin van het toernooi nog maar enkele keren gebeurd dat de politie daar heeft moeten optreden. Daarvoor is namelijk een goedkeuring nodig van de UEFA, die als organisator van het EK voetbal ook verantwoordelijk is voor de fanzones. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier