Benítez: ‘Ooit ga ik terug naar Liverpool’

© IMAGEGLOBE

Sinds Rafael Benítez Roberto Di Matteo verving als manager van Chelsea wordt hij steevast uitgefloten door zijn eigen publiek. Zijn naam valt nu bij Real Madrid. In Sport/Voetbalmagazine licht de 53-jarige Spanjaard een tip van de sluier.

S/VM: Welk Chelsea trof u aan in november?

Rafa Benítez: “We hebben een kleine kern, beperkt op een aantal posities. En het is een ploeg in overgang. De mensen denken misschien nog dat dit het Chelsea van Drogba, Essien en Lampard is, maar tegenwoordig is het de ploeg van Hazard, Mata, Oscar, Marin en Moses. Allemaal jongeren die zich moeten aanpassen. We zijn van een fysiek team naar een meer technisch elftal geëvolueerd. Als je daarom een professionele analyse maakt, zal je zien dat er goed werk geleverd is. Kijk je alleen naar de resultaten, dan zullen er mensen zijn die meer verwacht hadden.”

S/VM: Waarom staat Fernando Torres bij u niet altijd in de basiself?

“Toen ik hier aankwam, had hij problemen. Daarna begon hij te scoren. Maar het was ondenkbaar dat hij de enige spits zou zijn met zoveel wedstrijden voor de boeg. En zeker in een 4-2-3-1-systeem. Daarom hebben we Demba Ba gekocht, om Fernando af en toe wat rust te gunnen. Meer hoef je daar niet achter te zoeken.”

S/VM: U hebt de reputatie een defensieve trainer te zijn. Geraakt u ooit nog af van dat etiket?

“Dat is geen goede interpretatie: orde scheppen is één zaak, verdedigend spelen is iets anders. Talent heeft orde nodig. Anders brengt het niets op.”

S/VM: U bent interim-trainer en zei zelf ook al dat u in juni weggaat. Is het echt geen optie dat u blijft?

“Ik pak alles wedstrijd per wedstrijd aan. Verder kijk ik niet.”

S/VM: Wat zeker is, is dat u op een dag terug Liverpool zal trainen…

“Dat is bijna zeker. Wat ik niet weet, is wanneer. Maar mijn vrouw en dochters wonen daar nog.”

S/VM: Hoe is uw relatie met Florentino Pérez?

“Goed. De enkele keren dat ik hem gesproken heb, was hij altijd zeer correct.”

S/VM: Enkele media zien u al als de vervanger van Mourinho in Madrid. Klopt dat?

“Dat weet ik niet. Ik ken het huis natuurlijk, aangezien ik er sinds mijn dertien jaar rondgelopen heb als speler en trainer. Bovendien ben ik ook afkomstig van Madrid. Het doet me deugd dat ik aan Real gelinkt word, maar ik concentreer me nu op Chelsea.”(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier