Benteke en Lombaerts twijfelachtig voor oefeninterland tegen Japan

© Belga

Blessures houden Rode Duivels Christian Benteke en Nicolas Lombaerts mogelijk aan de zijlijn in de oefeninterland tegen Japan.

Het is voorlopig gissen of Christian Benteke en Nicolas Lombaerts speelklaar raken voor de oefeninterland van tegen Japan. Nacer Chadli is er sowieso niet bij. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde alvast diens forfait.

“Chadli heeft meegetraind. Hij is op de weg terug maar zal morgen zeker niet spelen”, aldus de bondscoach. Chadli sukkelt met een dijblessure. Om die reden ontbrak de middenvelder van Tottenham eerder al tegen Colombia (0-2). Benteke heeft een bloeduitstorting op de knie. “Bij balcontroles voelt hij nog last. We zullen morgen zien wat het geeft. Net zoals bij Nicolas Lombaerts, die nog altijd wat stijfheid in de enkel voelt”, verklaarde Wilmots.

De bondscoach heeft zijn elftal voor de oefeninterland tegen Japan naar eigen zeggen klaar. “In mijn hoofd is de ploeg duidelijk.” Met een van zijn spelers wil hij “iets” doen. “Ik denk dat ik iets anders ga proberen met een van de jongens. Ik zal het er met hem over hebben omdat ik vermoed dat hij in die welbepaalde rol nog sterker voor de dag kan komen.” Om welke Duivel het gaat, wilde de bondscoach niet kwijt.

België en Japan treffen elkaar op 19 november vanaf 21u in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier