Benteke, Hazard en Lukaku genomineerd voor prijzen in Premier League

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Hazard is genomineerd voor de trofeeën van Speler en Belofte van het Jaar. Ook Benteke en Lukaku maken kans om die laatste prijs in de wacht te slepen.

Eden Hazard (Chelsea) is door de Engelse associatie van profvoetballers (PFA) genomineerd voor de trofee van Speler van het Jaar in de Premier League. De Rode Duivel maakt ook kans om verkozen te worden tot Jonge Speler van het Jaar, net als Romelu Lukaku (West Bromwich) en Christian Benteke (Aston Villa).

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn naast Eden Hazard nog Gareth Bale (Tottenham), Michael Carrick (Manchester United), Juan Mata (Chelsea), Luis Suarez (Liverpool) en Robin van Persie (Manchester United), de winnaar van vorig jaar.

Voor de trofee van Jonge Speler van het Jaar zijn maar liefst drie Rode Duivels genomineerd. Hazard Lukaku en Benteke krijgen concurrentie van Bale en Danny Welbeck (Manchester United).

Hazard was in zijn eerste seizoen bij Chelsea tot dusver goed voor 8 goals en 14 assists in 30 wedstrijden. Benteke scoorde voor Aston Villa 15 keer en leverde vier assists. Lukaku tot slot nam bij West Brom 14 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier