Benteke: “Lukaku en ik kunnen complementair zijn”

© Belga

Woensdagavond beginnen de Rode Duivels aan Leekens II, met een vriendschappelijke match tegen Bulgarije. Leekens selecteerde voor de interland twee spelers van ‘zijn’ Kortrijk: Laurent Ciman en Christian Benteke.

S/VM: Verrast?

Benteke: “De trainer heeft me 24 uur voor hij de selectie bekendmaakte, op de hoogte gebracht. Ik was ontroerd en tevreden.

Ook al heb ik een goed seizoen achter de rug en zat ik al bij de Belgische beloften, toch verwachtte ik dit niet. Ik was net van plan langs te gaan om een reis te plannen samen met Mehdi Carcela. De trainer noemde het een beloning voor het harde werk.”

Keer je naar Standard terug via de grote poort?

“Zo zie ik het niet. Ik keer terug naar Standard, dat staat vast, op 21 juni voor het begin van de trainingen. Ik denk dat ik er klaar voor ben, meer dan op het moment dat ik van Genk naar Luik verhuisde. Maar of het gaat lukken, zien we in de loop van de zomer.

Als het nodig is, bekijken we de zaken op het einde van de transferperiode. Ik ben klaar voor Standard of voor het buitenland als dat nodig is. Mijn manager heeft het over interesse uit Engeland, men heeft me tijdens de play-offs gevolgd.”

“Maar straks telt eerst Standard, ik ben 19 en heb er een goed contract. En ik denk dat ik er mijn aanwezigheid nu kan rechtvaardigen.”

Met het vertrek van Jovanovic en De Camargo is er ruimte voor een goeie spits. Voor een banneling met het statuut van international…

“Concurrentie zal er altijd zijn, daar maak ik me geen illusies over. Ik heb vertrouwen in mezelf, ik heb wat bereikt in Kortrijk, het ijs is gebroken. Ik ben nu international, dit vraagt om bevestiging. Elke dag.”

Je bent van Congolese origine, net als Romelu Lukaku.

“Mijn moeder praat nog steeds Lingala met mij. We hebben nog familie in Kinshasa en die helpen we. Maar de Congolese voetbalbond heeft me nooit gecontacteerd.”

“Romelu en ik kunnen complementair zijn, denk ik. Hij duikt graag in de ruimte, ik heb graag de bal in de voet, in de korte combinatie met het middenveld.”

(Pierre Bilic)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier