Besnik Hasi nieuwe trainer van Legia Warschau

Besnik Hasi © Belga Image

Besnik Hasi is vrijdag voorgesteld als nieuwe trainer van het Poolse Legia Warschau. De voormalige trainer van Anderlecht tekende een contract voor twee seizoenen bij de Poolse landskampioen.

Hasi neemt het bij Legia Warschau over van de Rus Stanislav Cherchesov, die pas vanaf oktober trainer was van de Poolse club. Hij zorgde in de laatste maand van het kampioenschap voor de elfde titel in de 100-jarige geschiedenis van de club, maar werd toch bedankt voor bewezen diensten.

Legia Warschau, ook winnaar van de Poolse beker, neemt deel aan de voorrondes van de Champions League. “Ik ben zeer trots dat ik mag werken voor een club met zo’n mooie geschiedenis. Ik hoop dat ik de vooropgestelde doelen van de club kan waarmaken”, reageert Hasi in de Poolse media.

Hasi vindt in Warschau met Michal Zewlakow, de technisch directeur van Legia, één van zijn oude teamgenoten terug van zijn tijd als speler bij Anderlecht.

Hasi zal bij Legia bijgestaan worden door de Serviër Aleksander Vukovic.

De 44-jarige Hasi bracht in totaal veertien jaar door bij Anderlecht. Nadat hij met de club in zijn eerste seizoen als hoofdcoach meteen kampioen speelde, amper enkele weken nadat hij had overgenomen van John van den Brom, slaagde hij er de volgende twee seizoenen niet in om de titel binnen te halen.

Hasi begon aan zijn trainerscarrière bij Anderlecht als assistent-trainer in 2008. Ook als speler was hij van 2000 tot januari 2006 actief bij paars-wit. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier