“Bijna iedereen gunt Bayern de zege”

© Epa

Zaterdag spelen Inter Milaan en Bayern München de Champions-Leaguefinale in Madrid. Eddy Snelders analyseert voor Knack.

Knack: Voor wie supportert u?

Snelders: José Mourinho heeft deze campagne één ding bewezen: geef zijn ploeg een goal voorsprong en je wint er nooit nog van. Organisatorisch zit Inter bijzonder sterk in elkaar, waardoor ze op resultaat kunnen spelen op een manier die niemand hen momenteel nadoet.

Maar uiteraard ben ik meer gecharmeerd van het spel van Bayern München, al was het maar omdat ze meer spelvreugde uitstralen dan Inter. Vooral hun uitmatch tegen Manchester United heeft Bayern indruk op me gemaakt.

Op een of andere manier heeft Louis Van Gaal Bayern München zelfs sympathiek gemaakt. Dat is misschien wel een grotere verwezenlijking dan de finale van de Champions League halen.

Snelders: Bijna iedereen gunt hen die zege, terwijl Bayern vroeger een stugge, hautaine ploeg was. Ironisch genoeg is Van Gaal zelf een stugge, hautaine man, maar blijkbaar slaat dat dus niet over op zijn team.

Bayern kende dit seizoen een erg moeizame start. In augustus speelde de ploeg met het mes op de keel; je voelde dat Van Gaal ieder moment ontslagen kon worden. Hij heeft dat net op tijd kunnen keren, en nu is Van Gaal de koning van München.

Ik denk zelfs dat het hem nu helemaal niet slecht uitkomt dat het in het begin zo stroef liep. Het duwt hen in een underdogpositie, terwijl dat in feite nergens op slaat.

José Mourinho is net als Van Gaal een trainer die zelf erg op de voorgrond treedt. Ben jij een fan?

Snelders: Nee. Maar ik moet wel toegeven dat Mourinho tactisch bijna altijd gelijk krijgt. Probeer Barcelona in eigen huis maar eens het voetballen te beletten. Wat hij daar deed, was knap, al spreekt de spelstijl mij niet erg aan.

(JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier