Bijtende Luis Suarez wordt 10 wedstrijden geschorst

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Luis Suarez wordt zwaar gestraft voor zijn beet in de arm van Branislav Ivanovic. De Engelse Football Association (FA) legt de Uruguayaanse aanvaller een schorsing van 10 wedstrijden op.

Luis Suarez wordt zwaar gestraft voor zijn beet in de arm van Branislav Ivanovic. De Engelse Football Association (FA) legt de Uruguayaanse aanvaller een schorsing van 10 wedstrijden op.

De schorsing geldt met onmiddellijke ingang. Dat betekent dat Luis Suarez de laatste vier wedstrijden van dit seizoen in de Premier League en de eerste zes van volgend seizoen mist.

Drie plus zeven

Liverpool heeft wel nog tot vrijdagmiddag de tijd om in beroep te gaan. In een eerste reactie zegt de club ‘geschokt en teleurgesteld te zijn door deze zeer zware straf’.

De standaardschorsing voor gewelddadig gedrag bedraagt drie duels, maar de FA voegde er daar zeven aan toe. ‘Een driekoppige onafhankelijke tuchtcommissie heeft geoordeeld dat drie matchen duidelijk onvoldoende was,’ luidt het in de mededeling van de FA.

Excuses

Het incident gebeurde tijdens het competitieduel van vorige zondag tussen Liverpool en Chelsea (2-2). Ivanovic toonde de afdruk van de beet aan de scheidsrechter, maar Suarez kwam zonder sanctie weg en maakte in de extra tijd de gelijkmaker voor de thuisploeg.

Achteraf regende het verontwaardigde reacties. Suarez heeft zich reeds verontschuldigd op Twitter en Liverpool heeft zijn spits een geldboete opgelegd. Hoeveel die bedraagt, is niet bekendgemaakt.

Speler van het Jaar?

Suarez kwam al eerder in het nieuws met soortgelijke feiten. In 2010 werd hij als speler van Ajax zeven duels geschorst omdat hij PSV’er Otman Bakkal in de nek had gebeten. Enkele weken geleden haalde hij nog het nieuws met een vuistslag naar Gonzalo Jara in de interland Chili – Uruguay.

Dankzij zijn sterke sportieve prestaties dit seizoen in de Premier League – 22 doelpunten en acht assists dit seizoen – is Suarez genomineerd voor de trofee van PFA Player of the Year.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier