Bijtincident Suarez: FIFA wacht op rapport scheidsrechter

Luis Suarez (R) grijpt naar zijn tanden, na zijn vermeende hap in Giorgio Chiellini's schouder (L). © REUTERS

De FIFA onderneemt voorlopig geen actie na het bijtincident met Luis Suarez dinsdag op het WK: eerst horen wat de ref te zeggen heeft.

Dat laat een woordvoerder van de wereldvoetbalbond weten. “We wachten op het officiële scheidsrechtersverslag en zullen alle nodige informatie verzamelen om te kunnen oordelen”, klinkt het.

Indien de Mexicaanse ref in zijn verslag vermeldt dat hij de fase heeft gezien en beoordeeld, dan moet Suarez geen sanctie vrezen. In het andere geval dreigt voor de Uruguayaanse topspits een – mogelijk lange – schorsing.

‘Schande’

Suarez zette in de wedstrijd tegen Italië zijn tanden in de schouder van de Italiaanse verdediger Chiellini. Die toonde de sporen van de beet aan de scheids, maar de spelleider besloot op zijn beurt de fase te laten passeren.

“Ik heb de bijtsporen ook gezien. Het is een schande”, reageerde de Italiaanse coach Cesare Prandelli.

Suarez relativeert

In een reactie aan het Uruguayaanse tv-station Canal 10 probeert Suarez het incident te minimaliseren. “Het zijn dingen die op een veld gebeuren. Wij waren vlak bij elkaar en ik liep tegen zijn schouder. Hij raakte mij ook in het oog. Het zijn van die dingen die nu eenmaal gebeuren op een veld en het is niet de moeite waard om er te veel belang aan te hechten.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier