Björn Vleminckx blijft scoren

© IMAGEGLOBE

Aanvaller verslaat met Gençlerbirligi na Galatasaray nu ook Fenerbahçe.

Het ziet er sterk naar uit dat Gençlerbirligi in Turkije de titelstrijd in een beslissende plooi legde. Fenerbahçe, de nummer twee uit het klassement, ging immers bij het team van Fuat Capa met 2-0 onderuit. Björn Vleminckx was de maker van het tweede doelpunt, meteen goed voor zijn negende treffer sinds de Waaslander in januari door de Turken wordt gehuurd van Club Brugge. In maart klopte Gençlerbirligi ook al leider Galatasaray. Bjorn Vleminckx scoorde toen het enige doelpunt.

Er stond overigens nog een oude bekende tussen de lijnen. De Costa Ricaanse middenvelder Randall Azofeifa kwam bij de thuisploeg aan de aftrap en scoorde al drie keer dit seizoen. Zondag gaf de 28-jarige international op zijn Facebookprofiel echter aan dat hij wil vertrekken bij de club uit Ankara.

Galatasaray beging geen misstap tegen Elazigspor (3-1) en vergroot zo haar voorsprong tot zeven eenheden. Met nog vier speeldagen voor de boeg lijken de sterspelers Didier Drogba en Wesley Sneijder zeker van de titel. Gençlerbirligi rukt dankzij de overwinning op naar de zesde plaats. (NN)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier