Bjorn Vleminckx verliest zijn Belgische coach in Turkije

© Belga

Fuat Çapa (45) is niet langer de coach van de Turkse eersteklasser Erciyesspor. Ook zijn Nederlandse assistent Edward Sturing en de rest van de staf zijn uit hun functies ontheven.

Volgens Çapa, die de trainersjob combineerde met die van technisch directeur, is afgelopen weekend in overleg met de club besloten om een einde te maken aan de samenwerking. Erciyesspor is nieuw in de Spor Toto Super Lig en staat na zestien speeldagen op de voorlaatste plaats.

“We kwamen niet overeen over de transfers die we zouden doen deze winter”, aldus Fuat Çapa vanmiddag aan de telefoon. “Daarop hebben we besloten de samenwerking te beëindigen. Samen met mij is de hele staf opgestapt. We hadden al toegevingen gedaan tijdens de eerste transferperiode. We vonden het te riskant om door te doen als de nodige versterkingen er niet bij kwamen. Daar moet je realistisch in zijn. Voor hetzelfde geld word je in februari ontslagen. Dan is het beter voor mezelf en de club dat het nu gebeurt.”

Bij Erciyesspor voetballen verscheidene spelers met een voetbalverleden in België, onder wie Bjorn Vleminckx, Bojan Jorgacevic en Randall Azofeifa. Bjorn Vleminckx volgde Fuat Çapa na vorig seizoen van Gençlerbirligi naar Erciyesspor. “Zij wisten dat het geen makkelijk seizoen zou worden”, zegt Fuat Çapa. “Ik ben niet de eerste trainer die afscheid heeft moeten nemen van spelers die voor hem hebben gekozen. Trainers en spelers komen en gaan nu eenmaal. Tachtig procent was ontgoocheld en verrast door mijn vertrek.”

Sport/Voetbalmagazine was twee weken geleden nog op bezoek bij Fuat Çapa in Kayseri, de stad in Midden-Turkije waar Erciyesspor het modernste stadion van Turkije bespeelt. In een uitgebreid interview deze week in Sport/Voetbalmagazine praat de Belgische coach voor het eerst vrijuit over zijn Turkse afkomst en zijn intrigerende trainerscarrière in België, Nederland en Turkije. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier