Blatter: “Crisis? Welke crisis?”

© EPA

“Er is geen crisis, er zijn enkel wat problemen”. Zo omschrijft Joseph Blatter, de voorzitter van de FIFA, de gebeurtenissen van de voorbije dagen binnen de Wereldvoetbalbond.

Twee leden van het Uitvoerend Comité, vicevoorzitter Jack Warner en de Qatarees Mohammed Bin Hammam, werden eerder allebei voorlopig geschorst in het kader van een onderzoek naar omkoping binnen de FIFA.

Voetbal niet in crisis

“Een crisis? Wat is een crisis? Het voetbal is niet in crisis, jullie hebben zaterdag toch allemaal de finale van de Champions League gezien, met zo veel fair play? Er zijn enkel wat problemen”, verklaarde Blatter maandag op een persconferentie.

Demonen
“Toen ik 36 jaar geleden bij de FIFA kwam, was het een bescheiden organisatie. Vanaf 1998 (toen hij voorzitter werd), werd het een comfortabele organisatie, soms zelfs te comfortabel. We moeten tegen de demonen vechten, momenteel is er een slechte situatie.

Geloofwaardigheid
Maar woensdag zijn er verkiezingen en als de voetbalfamilie de geloofwaardigheid van de FIFA wil herstellen, kunnen ze dat met mij doen”, verklaarde de Zwitser. De 75-jarige Blatter is na het afhaken van de Qatarees Bin Hammam de enige kandidaat voor de voorzittersverkiezing. Hij gaat voor een vierde en laatste mandaat.

De persconferentie van maandag wekte nogal wat wrevel bij sommige journalisten, die vonden dat Blatter niet op alle vragen antwoordde. (AFP/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier