“Blatter schonk 1 miljoen dollar aan CONCACAF”

Jack Warner © EPA

Jack Warner werd zondag door de ethische commissie van de FIFA geschorst voor de duur van het onderzoek dat tegen hem en de Qatarees Mohamed Bin Hammam loopt.

Jack Warner, vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA en voorzitter van de Noord-Amerikaanse voetbalbond (CONCACAF), beschuldigt FIFA-voorzitter Joseph Blatter ervan dat hij een miljoen dollar “schonk” aan de CONCACAF. Warner werd zondag door de ethische commissie van de FIFA geschorst voor de duur van het onderzoek dat tegen hem en de Qatarees Mohamed Bin Hammam loopt. Beide leden van het uitvoerend comité van de FIFA worden ervan verdacht dat ze 36.000 euro aan geschenken zouden hebben aangeboden aan de leden van nationale federaties in ruil voor stemmen bij de voorzittersverkiezing van 1 juni.

“Ik ontken alle beschuldigingen die stellen dat ik de CFU (de Caraïbische Confederatie) verteld heb over schenkingen door Bin Hammam. Ik heb de commissie ook gezegd dat in Miami, tijdens het congres van de CONCACAF op 3 mei, meneer Blatter een miljoen dollar aan de CONCACAF heeft geschonken”, schrijft Warner in een persbericht.

“UEFA-voorzitter Michel Platini, die ook aanwezig was, zat verveeld met de zaak”, vervolgde hij. “Platini bracht de secretaris-generaal van de FIFA, Jérôme Valcke, op de hoogte en zei dat Blatter geen toestemming had van het financieel comité voor zo’n schenking, waarop Valcke antwoordde dat hij geld voor Blatter zou vinden.”

Vrijgesproken

Bin Hammam, die eveneens voorlopig geschorst is, trok zaterdagnacht zijn kandidatuur in.

Ook naar Blatter, die nu de enige kandidaat is om zichzelf op te volgen als FIFA-voorzitter, was de ethische commissie een onderzoek gestart maar de Zwitser werd zondag vrijgesproken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier