Bolat: ‘Ik heb genoeg op de bank gezeten’

Sinan Bolat weet nog niet waar zijn toekomst ligt. © BELGAIMAGE

Sinan Bolat (ex-Genk en Standard) won met Galatasaray beker en titel, maar keert nu terug naar Porto… of België?

De 26-jarige Belg met Turkse roots won afgelopen seizoen de titel en beker met Galatasaray, maar speelde slechts twee wedstrijden in de competitie en stond een keer onder lat in de Champions League. Helemaal tevreden kan hij dus niet zijn…

Sinan Bolat: “Ik kende de voorwaarden toen ik tekende: Fernando Muslera was de nummer één en ik diende als back-up. Ik heb geprobeerd om de hiërarchie te verstoren, maar Muslera – de nationale doelman van Uruguay – is een monument. Hij staat al vier seizoenen in doel, won drie titels en is enorm geliefd bij de fans. Dat Turken een chauvinistisch volkje zijn, daar heb ik bij Galatasaray niets van gemerkt. De supporters hadden liever Muslera in doel dan ik. Dat is de realiteit in Turkije: buitenlanders zijn veel populairder dan Turkse spelers.”

Weg bij Porto?

Zijn huurcontract bij Galatasaray zit erop en dus keert Bolat terug naar FC Porto, dat hem in 2013 overnam van Standard. Wat nu? “Ik lig nog drie jaar onder contract bij Porto en dat is meteen mijn enige houvast. Ik weet niet wat Porto met mij van plan is. Het knaagt dat ik nog geen minuut heb gespeeld voor Porto. Die enkele wedstrijden bij Porto B tel ik niet mee. Je wordt niet vrolijk van tegenstanders als Leixões, Chaves of Farense.”

“Eén ding heb ik mij intussen voorgenomen: het moet mijn seizoen worden. Ik heb genoeg op de bank gezeten. Ik wil nu een volledig seizoen spelen. Waar dan ook.”

Bolat werd in de play-offs op Sclessin gespot tijdens Standard – Anderlecht. Behoort een overgang naar Standard ook tot de mogelijkheden? “Standard en andere Belgische clubs mogen mij bellen”, zegt de doelman. “Ik voel mij niet te goed voor de Belgische competitie. Maar ik wil niet ten koste van alles terugkeren naar België. Porto is bereid mee te werken aan een tussentijdse oplossing en het maakt hen niet uit waar ik terechtkom.”

(Alain Eliassy)

Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van 24 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier