Borkelmans: ‘Nainggolan heeft alles voor de Italiaanse top’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Geen dag gaat er voorbij of Radja Nainggolan staat in de Italiaanse kranten. Vital Borkelmans, assistent en scout bij de Rode Duivels, over de mogelijke gevolgen van een toptransfer voor de Belgische middenvelder.

Geen dag gaat er voorbij of Radja Nainggolan (25) staat in de Italiaanse kranten. Sport/Voetbalmagazine sprak met Vital Borkelmans, assistent en scout bij de Rode Duivels, over de mogelijke gevolgen van een toptransfer voor de Belgische middenvelder.

Juventus, AS Roma, Inter: ze hengelen allemaal naar de diensten van de Belgische middenvelder van Cagliari. Nainggolan heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Inter, waar de nieuwe trainer Walter Mazzarri hem als hoogste prioriteit op zijn transferlijstje heeft staan. Het enige obstakel is de voorzitter van Cagliari, Massimo Cellino, die zijn poulain niet kwijt wil en liefst twintig miljoen euro vraagt.

Polyvalentie

Assistent-trainer van de Rode Duivels, Vital Borkelmans, zag Nainggolan het voorbije seizoen enkele malen aan het werk in de Serie A en is niet verbaasd door de belangstelling.

“Ik zag Radja tegen AC Milan op de positie van nummer zes een meer dan degelijke wedstrijd spelen en nadien tegen Lazio op de tien zo mogelijk nog beter. Het bewijst zijn polyvalentie. Hij kan overal op het middenveld uit de voeten, trapt zowel links als rechts en houdt goed de organisatie. Koppel daaraan zijn enorme gedrevenheid en zijn positieve attitude en dan begrijp je meteen waarom elke topclub hem wil. Hij heeft alles voor de Italiaanse top”, claimt Borkelmans zonder aarzelen.

Rode Duivels

Ook op de trainingen bij de Rode Duivels maakte Nainggolan indruk, verklaart de assistent van Marc Wilmots: “Voor een trainer is hij een gedroomde speler om in je team te hebben. Ondanks zijn stoere uiterlijk is het een jongen met veel verantwoordelijkheidszin.”

Zou een transfer naar Inter of AS Roma iets aan zijn statuut van bankzitter veranderen bij de Rode Duivels?

“Neen,” antwoordt Borkelmans resoluut, “of hij nu bij Cagliari speelt of bij Inter, dat maakt voor ons niet uit. Op het middenveld zitten we bij de nationale ploeg nu eenmaal met zeer veel kwaliteit. Maar als hij goed presteert, zullen Marc en ik in eer en geweten onze selectie maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier