Boskamp: “De Sutter moet weg bij Anderlecht”

© Belga

In een interview met Sport/Voetbalmagazine analyseert Jan Boskamp het huidige Anderlecht. De ex-coach, die met Anderlecht in de jaren negentig drie keer kampioen speelde, ziet geen toekomst meer voor Tom De Sutter in het Astridpark.

S/VM: De tandem Lukaku-Boussoufa draait beter dan De Sutter-Boussoufa, zo lijkt het.

Boskamp: “Daarom moet Tom weg. Ik meen dat. Hij moet niet weg van mij, maar als hij voor het voetballen kiest, moet hij Anderlecht verlaten. Lukaku blijft, ze hebben Suárez achter de hand en Kanu. Tom staat stil als hij niet speelt.”

Lukaku gaat geen vijf jaar blijven.

“Ik spreek niet over Anderlecht, maar over Tom. Tom is ook niet oud, hij moet spelen, zo raakt hij zijn plaats bij de nationale ploeg kwijt.”

Waarom lijkt hij minder complementair met Boussoufa?

“Ik weet het niet. In het begin ging het. Boussoufa legde ze klaar, Tom scoorde. Daarna is het bergaf gegaan. Waaraan dat dan ligt? Lukaku beweegt natuurlijk ontzettend veel. Tom kan je inspelen met de rug naar de goal, maar Lukaku is een bewegende spits die ruimte maakt voor Bous. Tom is niet de man om het af te rossen. Tom is iets wat Aad wil, een voetballende spits. Hij kan de bal vasthouden en dan kan de rest bijsluiten.”

Lukaku-De Sutter samen?

“Denk ik niet. Lukaku moet de ruimte hebben en sleuren, waarbij hij zijn lichaam goed gebruikt. Tom rond de diepe Lukaku? Dan heb je een kaatsende spits nodig, moet Lukaku een bal even kunnen bijhouden. Op dit moment kan hij dat niet, maar daar wordt aan gewerkt.”

“Tom diep en Lukaku eromheen? Nog niet. Misschien in de toekomst. Neen, ik kan de keuze van Ariël goed begrijpen. Ik vergelijk Lukaku een beetje met Bendtner van Arsenal. Dat was vroeger ook sleuren en trekken.”

“Maar nu zie je zijn beste momenten als hij zich wat laat terugvallen. Dan komt hij op het juiste moment, die omschakeling is hij al aan het maken. Met Lukaku kan dat ook gebeuren.”

(Peter T’Kint)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier