Boussoufa: blijf waarschijnlijk bij Anderlecht

© Belga

De kans is groot dat Mbark Boussoufa, de Marokkaanse draaischijf van RSC Anderlecht, ook komende seizoen nog bij de landskampioen speelt.

Dat heeft Boussoufa vrijdag zelf laten weten op de clubwebsite van Anderlecht.

“Natuurlijk ben je daar nooit zeker van voor de transferperiode afgelopen is, maar de kans is heel groot” zegt de 25-jarige Marokkaanse international.

“Ik besef heel goed dat in voetbal alles snel kan veranderen, zeker omdat de transfermarkt nog tot eind augustus open is en veel geïnteresseerde clubs pas toeslaan om het einde. Ik wil niet liegen en zeggen dat het 100% zeker is, maar zoals het er nu naar uitziet, blijf ik.”

Grote competitie Toch hoopt Boussoufa om ooit in een grote competitie te spelen, zoals die van Spanje, Engeland of Duitsland.

“Ik zie mezelf elk jaar progressie maken en dit zowel op als naast het veld. Ik heb ook meer ervaring. Ik moet elk jaar zo verder proberen te doen en dan denk ik dat ik toch ooit nog de stap zet naar een grotere competitie.”

Boussoufa werd vorig seizoen door zijn collega-voetballers verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Met 13 goals en 19 assists had hij een groot aandeel in de 30e titel van Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier