Brazilië-Colombia: het duel van de 22-jarige papa’s

Neymar versus Colombia © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Neymar en James Rodríguez, de nummers 10 van Brazilië en Colombia, zijn allebei nog maar 22 jaar en toch al vader.

Aan Neymar wordt vandaag niet gevraagd of hij uitkijkt naar het duel met Lionel Messi in de finale. Het is nu vooral de clash met James Rodríguez, toch wel dé revelatie van dit WK, die ter sprake komt. “Hij is inderdaad een crack,” zegt Neymar,” maar met alle respect: ik hoop dat zijn WK eindigt in de kwartfinales.”

De Braziliaanse superster, goed voor meer dan twintig miljoen euro per jaar (reclame-inkomsten inbegrepen), heeft op zijn 22e al 53 wedstrijden voor La Seleção gespeeld, waarin hij maar liefst 35 keer scoorde.

James Rodríguez (10 doelpunten en 26 caps voor Colombia) is met 5 goals voorlopig topschutter van het toernooi. Hij heeft ook al twee assists achter zijn naam. Geen wonder, want afgelopen seizoen was hij bij AS Monaco ook al goed voor 10 doelpunten en 13 assists. Ook zijn percentage geslaagde passes op dit WK ligt erg hoog: 71 procent.

Het verschil

Het verschil tussen beide nummers 10 is dat Neymar in zijn carrière bijgestaan wordt door zijn vader (die overigens verwikkeld lijkt te zijn in allerlei louche affaires) en James Rodríguez door zijn … moeder. Papa Rodríguez, ook een voetballer, liet het gezin immers in de steek toen James drie was.

Toen James van het Colombiaanse Envigado naar het Argentijnse Banfield verhuisde, volgde zijn moeder hem dan ook. Daar liet hij zich in twee seizoenen zodanig opmerken dat hij een transfer versierde naar FC Porto, waar hij in eerste instantie samen voetbalde met Hulk en Radamel Falcao. In drie seizoenen veroverde hij er drie titels, drie supercups en één beker.

Papa’s

De twee supersterren zijn al op erg jonge leeftijd vader geworden. Neymar heeft een al bijna driejarig zoontje Davi Lucca bij zijn ex-vriendin Carolina Dantas.

James Rodríguez is getrouwd met de zus van de Colombiaanse keeper David Ospina en heeft een dochtertje Salomé, dat geboren werd op 29 mei 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier