Brazilië wordt nieuwe leider FIFA-ranking, België is negende

© Belga

België stijgt één plaatsje op de wereldranglijst van de FIFA. De Rode Duivels kwamen wel niet in actie tegenover de vorige publicatie, op 6 juli. Brazilië neemt de leidersplaats over van Duitsland.

De volgende ranking wordt vrijgegeven op 14 september en voor die dag spelen de Belgen nog twee kwalificatieduels voor het WK 2018 in Rusland. Sclessin is op donderdag 31 augustus het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen Luxemburg. Het Koning Boudewijn stadion is dan in volle voorbereiding voor de Memorial Van Damme. Zondag 3 september spelen de Duivels in Griekenland.

Brazilië is de nieuwe leider van de FIFA-ranking, ten koste van Duitsland. De Goddelijke Kanaries steken de regerende wereldkampioen voorbij op basis van hun goede resultaten in de WK-kwalificatiegroep in Zuid-Amerika. Ze staan daarin na veertien wedstrijden soeverein aan de leiding, met negen punten voorsprong op dichtste achervolger Colombia. Het land van Falcao en James Rodríguez staat achtste op de nieuwe ranglijst.

Europees kampioen Portugal is pas zesde en moet, naast Duitsland, nog twee Europese landen voor zich dulden. Zwitserland staat vierde en Polen heeft met de vijfde plaats nooit hoger gestaan dan nu. Bekijk de volledige top tien hieronder.