Bryan Ruiz dan toch niet naar Levante: FIFA blokkeert transfer

Bryan Ruiz © Belga Image

De Costa Ricaanse voetballer maakt dan toch geen overstap naar de Primera Division. Fulham wou hem uitlenen aan Levante, maar de transfer werd ongeldig verklaard door de FIFA.

Bryan Ruiz, het voormalige goudhaantje van AA Gent, blijft tot het einde van het seizoen bij Fulham. De uitleenbeurt van Ruiz naar Levante viel in het water door een administratieve fout in de huurovereenkomst.

Fulham was ervan overtuigd dat de transferperiode pas op 2 februari sloot, terwijl dat eigenlijk al drie dagen eerder het geval was. De twee ploegen deden er vervolgens alles aan om de transfer alsnog op tijd rond te krijgen. Dat lukte niet, pas enkele minuten na de deadline werden de papieren in orde gebracht.

De FIFA maakte onlangs aan de clubs bekend dat het geen uitzonderingen maakt. Bryan Ruiz zal het seizoen dus moeten volmaken bij de Londense club.

De Costa Ricaan reageerde gisteren op de heisa rond zijn transfer: “Het is moeilijk te aanvaarden omdat ik er erg naar uitkeek om de komende maanden in Spanje te spelen. Die competitie ligt mij perfect en ook de extrasportieve omstandigheden daar zijn top.”

Ondanks de ontgoocheling zal Ruiz proberen om er de komende zes maanden het beste van te maken bij Fulham. “Ik zal even tijd nodig hebben om dit te verwerken maar ik kom er wel door met de hulp van God. Voor elke deur die sluit gaan er andere open.” (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier