Bryan Ruiz zet Costa Rica op weg naar het WK

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De ex-Buffalo is de absolute leider van Los Ticos, waarin nog bekende gezichten rondlopen.

In de CONCACAF-groep betwisten zes ploegen elkaar drie WK-tickets: de Verenigde Staten, Costa Rica, Mexico, Honduras, Panama en Jamaica.

Na zes van de negen speeldagen staan de Verenigde Staten van coach Jürgen Klinsmann aan de leiding met 13 punten, gevolgd door Costa Rica met 11 punten. Mexico, 8 punten, bezet de derde plaats met 1 punt meer dan Honduras.

Bryan Ruiz

Met nog drie wedstrijden voor de boeg ziet de situatie er dus rooskleurig uit voor Costa Rica. Kapitein Bryan Ruiz, die van 2006 tot 2009 bij AA Gent speelde, is er de onbetwistbare leider.

In de laatste wedstrijd tegen Panama (2-0) maakte hij de openingstreffer uit een vrijschop en zette hij Celso Borges vier minuten later op weg naar de 2-0.

Bekende gezichten

Maar Ruiz is niet het enige bekende gezicht in de nationale ploeg van Costa Rica. Ook Júnior Díaz, ex-Club Brugge, is er een vaste waarde. En middenvelder Cristian Bolaños speelt bij het FC Kopenhagen van Ariël Jacobs.

Voorlopig niet bij de selectie: Oscar Duarte. De Costa Ricaan brak afgelopen seizoen door bij Club Brugge en zei eind vorige maand in de lokale krant La Nación dat hij hoopt geselecteerd te worden.

Mogelijk is hij erbij op 6 september, wanneer Costa Rica zijn eerstvolgende wedstrijd speelt tegen de Verenigde Staten.

Bekijk hier nog eens de twee doelpunten tegen Panama:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier