Burkina ‘België’ Faso

© AFP

Naast Paul Put komen we bij Burkina Faso nog een aantal oude bekenden tegen.

Naast Paul Put komen we bij Burkina Faso nog een aantal oude bekenden tegen. Zoals Moumouni Dagano (ex-Genk en Beerschot), die overigens terug naar België wil, en ook Aristide Bancé. De Burkinese aanvaller speelde van 2003 tot 2006 bij Lokeren en in het seizoen 2007-2008 leende zijn club Metalurh Donetsk hem ook uit aan Germinal Beerschot. Sinds juni 2012 speelt hij bij het Duitse Ausburg. Bancé werd wel geboren in Ivoorkust, maar verhuisde in zijn jeugd naar Burkina Faso.

Antwerpverdediger in de basis

Pan Pierre Koulibaly speelde van januari 2011 tot januari 2012 bij KV Mechelen en zit ook in de kern. Hij mocht nog niet invallen, maar zijn tweelingbroer Paul (Dinamo Boekarest) staat wel in de basis. Na zijn jaar in Mechelen speelde Pan Pierre bij Sint-Niklaas en nu zit hij bij Al Dhaid Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar scoorde hij al acht keer in negen wedstrijden.

Bovendien heeft de Burkinese selectie nog een Belgische tweedeklassespeler in het landentornooi: Madi Saidou Panandetiguiri (Antwerp). Van 2004 tot 2008 speelde Madi ook al bij Lokeren. Bij Burkina Faso zet Paul Put de flankverdediger zo goed als altijd in de basis.

Derderangskeeper van Lierse in doel

Opvallend is ook dat doelman Daouda Diakité slechts derde keuze is bij Lierse, maar wel bij Burkina Faso in de basis staat. De doelman hoopt dat hij zich in de kijker speelt en dat zijn situatie op het Lisp zal veranderen.

Diakité kwam vorig seizoen uit voor derdeklasser Turnhout. In de zomer werd hij naar het Lisp gehaald, maar daar kon hij nog niet doorbreken. “Hopelijk kijken de supporters van Lierse op Eurosport naar de Afrika Cup, dan zien ze mij ook eens bezig”, zegt Diakité daarop. Als hij de komende niet meer aan spelen toekomt, zal hij waarschijnlijk een andere ploeg zoeken.

Nog drie Belgen

De technische staf van Paul Put telt ook nog drie Belgen: dokter Chris Goossens, kinesist Willy Laureys en fysiektrainer Fédéric Renotte. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier