Carlos Bacca trekt naar AC Milan: goed nieuws voor Club Brugge

Carlos Bacca © Belga Image

AC Milan heeft met Europa League-winnaar FC Sevilla een overeenkomst bereikt omtrent de transfer van de Colombiaanse aanvaller Carlos Bacca (ex-Club Brugge).

Na het afnemen van de medische testen kan Carlos Bacca eerstdaags zijn overeenkomst tekenen op San Siro, zo maakte AC Milan bekend.

Volgens Italiaanse media zou er voor de spits een contract voor vier seizoenen klaarliggen in de Noord-Italiaanse modestad, goed voor een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro. Milan zou aan Sevilla dertig miljoen euro betalen, de opstapclausule die in zijn contract was vastgelegd.

De transfer van Bacca is ook goed nieuws voor vicekampioen Club Brugge, want Blauw-zwart dwong bij de verkoop van zijn Colombiaanse goudhaantje in de zomer van 2013 aan Sevilla een percentage af op de eventuele meerwaarde in de doorverkoop.

Europa League

Met Sevilla won Bacca twee keer op rij de Europa League. Afgelopen seizoen was hij in Andalusië in 56 wedstrijden goed voor 28 doelpunten.

Met Colombia was hij onlangs nog actief op de Copa America, dat toernooi eindigde voor hem in mineur met een rode kaart na een opstootje met Barça-ster Neymar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier