Carlos Eduardo, de eerste speler die van L’Equipe een 10 krijgt in de Ligue 1 (video)

Carlos Eduardo © Belga Image

Portret van de Braziliaan die voor Nice vijf keer scoorde tegen Guingamp.

Vijf keer scoorde Carlos Eduardo in Guingamp – Nice (2-7), een prestatie die in de Ligue 1 niet meer gezien was sinds 1984. Dankzij dit handjevol kreeg hij in de krant L’Equipe een 10, een cijfer dat nog nooit werd toegekend in de Ligue 1. Hij heeft nu in totaal zes goals op zijn naam en springt daarmee naar de top drie in de Ligue 1.

Zijn vijf treffers tegen Guingamp op een rijtje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Parcours

De 25-jarige Braziliaan, die geleend wordt van Porto, wisselde sinds zijn komst naar Nice hoogtes en laagtes af. Hij speelde enkele jaren in Brazilië (Ituano, Fluminense, Grêmio) en werd door zijn laatste club daar (Desportivo Brasil, waarvoor hij geen enkele wedstrijd speelde) aan het Portugese Estoril uitgeleend. Na een overtuigend seizoen 2012/13 werd hij opgenomen in de B-ploeg van Porto, en nadien in de A-kern. Vorig seizoen scoorde hij vijf keer in dertig matchen.

Kwaliteiten

Hij is een aanvallende middenvelder, geen echte goalgetter dus. Maar als hij de ruimte krijgt kan hij oprukken en scoren. Het enige wat volgens zijn coach Claude Puel nog ontbreekt, is regelmaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier