Casteels blijft nummer 1 van Hoffenheim

© IMAGEGLOBE

Koen Casteels (ex-Genk) zal volgend seizoen de titularisdoelman zijn van de Bundesligaclub.

Nadat hij tijdens de barrageduels met TSG 1899 Hoffenheim tegen tweedeklasser FC Kaiserslautern het behoud hielp verzekeren in de Bundesliga, kreeg doelman Koen Casteels (20) ondertussen goed nieuws van Alexander Rosen.

“Het is duidelijk: voor volgend seizoen blijft hij de nummer 1, Jens Grahl (24) zal fungeren als zijn doublure”, bevestigde de manager in Kicker.

De Braziliaanse huurling Gomes (32) keert na zijn handbreuk in april tegen Fortuna Düsseldorf terug naar eigenaar Tottenham, terwijl ex-international Tim Wiese (31) zich onmogelijk maakte.

Vier trainers, drie sportieve managers en drie doelmannen passeerden de revue in Sinsheim afgelopen seizoen. Puur cijfermatig geraakte Casteels aan de meeste wedstrijden, voor Wiese en Gomes.

“Met al die wissels was het een krankzinnig jaar”, weet de oud-keeper van RC Genk. “Ik voel vertrouwen en probeer de ploeg te helpen.” Doelmannentrainer Zsolt Petry (ex-AA Gent) wil bij de rustige Belg verder werken aan zijn riskante speelwijze, timing bij het voetenspel en actieve aanwezigheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier