Casteels wil in Bundesliga blijven ondanks interesse Club Brugge

© IMAGEGLOBE

Koen Casteels heeft het naar zijn zin in Duitsland. Zeker nu hij bij zijn club Hoffenheim eerste doelman is. Een terugkeer naar België is dan ook niet aan de orde… ondanks interesse van onder meer Club Brugge.

Koen Casteels heeft het naar zijn zin in Duitsland. Zeker nu hij bij zijn club Hoffenheim eerste doelman is. Een terugkeer naar België is dan ook niet aan de orde… ondanks interesse van onder meer Club Brugge.
“Dit was gewoon de juiste keuze, het avontuur bevalt me”, vertelt Casteels aan Sport/Voetbalmagazine, dat hem opzocht in Hoffenheim. “Het was onverwacht dat ik een kans kreeg tegen Hannover, maar ik was er klaar voor. Ik verzamelde al bonuspunten en heb de indruk dat er tevredenheid bestaat over mijn inbreng. Ze hebben veel vertrouwen in mij.”

“Toen ik in juli vorig jaar tekende voor vier jaar, was het de bedoeling om elk jaar een plaatsje op te schuiven in de hiërarchie. Het gaf me een goed gevoel dat zowel Markus Babbel als Frank Kramer me al halfweg mijn tweede seizoen als titularis zag.

“Hopelijk kan ik ook onze nieuwe coach Marco Kurz na de winterstop snel overtuigen van mijn capaciteiten. Op dit moment sta ik zeker op gelijke hoogte van Tim Wiese. Alleen zullen we onze defensieve stabiliteit nog wat moeten opkrikken. We slikten te veel tegendoelpunten door te gemakkelijk balverlies en standaardsituaties. Op vrije trappen en hoekschoppen is er wel altijd iemand die zijn mannetje laat lopen. Ik ga er van uit dat er tijdens de winterstop nog een controlerende middenvelder en een centrale verdediger worden aangeworven.”

Details maken het verschil

Zijn ontdekkingstocht in de Bundesliga wil Casteels nog een tijdje verder zetten, ondanks het feit dat zijn naam in de Vlaamse media onlangs werd gekoppeld aan Club Brugge.

“Dat was plezant om te horen en te lezen, maar deze competitie blijkt de ideale stap om door te groeien tot een basisspeler. Ik moet hier nog veel completer worden, haal misschien tot nog toe zeven op tien. Ondanks de vele tegendoelpunten de laatste vier duels zaten er nooit blunders tussen. Dat betekent dat mijn focus goed zit, dat ik me niet laat afleiden door de mindere prestaties van het team of me opjaag in fouten van anderen.”

“Bij Genk werkten we vooral op techniek en onze positie bij hoge flankballen,” gaat Casteels verder. “In Hoffenheim gaat meer tijd uit naar het korte werk, de reactiesnelheid en stevige reflexen. Sowieso behoort de Duitse competitie tot de sterkste in Europa, hetgeen gepaard gaat met een grotere beleving, een hogere snelheid van uitvoering en meer media-aandacht. Ik ben echt een gelukkig persoon, want het aanzien voor mij stijgt. Het was echt tof om te zien dat Filip De Wilde, mijn coach bij de nationale beloften, meer dan vijfhonderd kilometer aflegde om me te scouten bij de wedstrijd in Stuttgart. (lacht) We zijn beiden perfectionisten en heel zelfkritisch. En dat moet, want op het hoogste niveau maken de details het verschil.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier