Celtic pakt 44ste landstitel

© IMAGEGLOBE

Al na één speeldag in de play-offs verzekerde Celtic Glasgow zich van een nieuwe titel in Schotland.

In de play-offs spelen de beste zes van de competitie één keer tegen elkaar. De club van Victor Wanyama (ex-Beerschot) en Rami Gershon (ex-Standard) staat dankzij de klinkende 4-1-zege tegen Iverness CT vijftien punten voor op Motherwell, terwijl er nog twaalf punten te verdienen zijn.

De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. De Engelse spits Gary Hooper was de held van de namiddag, met twee doelpunten. Het met 55.000 toeschouwers volgepakte Celtic Park zag verder ook nog Welshman Joe Ledley en de Griekse invaller Georgios Samaras hun doelpuntje meepikken.

Geen Rangers

Celtic’s eeuwige rivaal Glasgow Rangers ontbrak dit seizoen in de Schotse Premier League. Na financiële problemen werden de Rangers door de andere eersteklassers naar de vierde klasse verwezen, omdat ze weigerden hen gratie te verlenen. Zo lag de weg naar het kampioenschap nóg breder open voor trainer Neil Lennon en zijn Kelten.

Exponent van het overmachtige Celtic is Victor Wanyama. Die speelt in Schotland de pannen van het dak, wat de buitenlandse topclubs ook niet ontgaan is. Begin dit jaar werd de Keniaan nog in verband gebracht met Manchester United. Ook Juventus, Liverpool en West Ham hengelen naar de diensten van de verdedigende middenvelder. (ML)

Bekijk hier de indrukwekkende titelviering in een vol Celtic Park:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier