Cercle Brugge: mondeling akkoord met Nuno Reis

© Belga

Sinds maart probeert Cercle Brugge al zekerheid te krijgen over een verlengd verblijf van de drie uitgeleende spelers van Sporting Lissabon. Waarom duurt het zo lang?

Sinds maart probeert Cercle Brugge al zekerheid te krijgen over een verlengd verblijf van de drie uitgeleende spelers van Sporting Lissabon. Waarom duurt het zo lang? Sport/Voetbalmagazine vroeg het aan managing director Yvan Vandamme.

Vandamme: “Eind maart hield Sporting Lissabon voorzittersverkiezingen, gevolgd door een pak interne verschuivingen binnen de club. We hadden een goed contact met een de mensen die sportief de lijnen uitzetten bij Sporting, zoals José Couceiro en Pedro Mil-Homens, maar op hun plaats zitten nu andere mensen.”

“Ik zat intussen al rond de tafel met de nieuwe sterke man, Carlos Freitas en de samenwerking tussen Sporting en Cercle werd bevestigd: Renato Neto en Nuno Reis kunnen in principe nog een jaar uitgeleend worden, alleen moesten we nog met de spelers zelf tot een akkoord komen. Cercle staat in voor hun salaris en ze hebben een ‘progressief contract’ bij Sporting, een overeenkomst die elk jaar verbeterd wordt.”

“Met Nuno Reis is er een mondeling akkoord, van Renato Neto verwachten we eerstdaags nieuws. Bij William Owusu ligt de situatie anders. Volgens zijn makelaar, Erik Tetaert, is er interesse van een buitenlandse ploeg die hem wil overnemen van Sporting.”

“Die zaak moet eerst uitgeklaard zijn, voor we opnieuw kunnen praten over een verlengde uitleenbeurt.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier