Cercle helpt Cristiano Ronaldo

© ImageGlobe
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

William Carvalho (21) maakte zijn debuut voor Portugal aan de zijde van Cristiano Ronaldo. De middenvelder van Sporting Lissabon zat vorig seizoen nog op de bank bij Cercle Brugge. Hoe is zo’n ommekeer mogelijk?

William Carvalho (21) maakte vorige week zijn debuut voor Portugal aan de zijde van Cristiano Ronaldo. De jonge middenvelder van Sporting Lissabon zat vorig seizoen onder Foeke Booy nog op de bank bij Cercle Brugge. In de Engelse pers verscheen al dat Manchester United een bod van 45 miljoen pond op hem zal doen. Hoe is zo’n ommekeer mogelijk?

“William kwam hier als een groot talent, maar qua levensstijl, focus op voetbal en stabiliteit in zijn prestaties was hij niet top”, zegt Sven Jaecques, TD van Cercle. “Booy moest hem niet, maar Lorenzo Staelens bracht hem in april in de ploeg. Hoewel je zag dat hij te zwaar stond, bracht hij een surplus qua aanvallende impulsen, kracht en loopvermogen, plus scorend vermogen.”

“Het is opmerkelijk dat als iemand met zo veel kwaliteiten echt gaat focussen op voetbal en op een hoger niveau gaat trainen, hij in drie maanden nog eens drie klassen omhoog kan gaan. Het is ook zo dat zulke jongens die bij ons komen niet alleen van een duidelijk sportief ontwikkelingsplan kunnen genieten, maar erna ook naar Lissabon terugkeren als sterkere persoonlijkheden, omdat ze hier alleen wonen en hun plan moeten trekken.”

Is in geval van doorverkoop voor Cercle ook een procentje weggelegd? “Ja, maar dat is heel minimaal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier