Champions League: Barça verslaat Arsenal, Juventus speelt gelijk met Bayern

© REUTERS

Met twee goals van Lionel Messi ging Barcelona bij Arsenal winnen. Juventus krabbelde op eigen terrein recht nadat Bayern München eerst 0-2 was uitgelopen.

Met een 0-2 zege op het veld van Arsenal heeft titelverdediger Barcelona een optie op een plaats in de kwartfinales van de Champions League genomen. Lionel Messi scoorde beide doelpunten na de rust. De Argentijnse sterspeler opende de score in de 71e minuut op assist van Neymar en mocht zes minuten voor tijd aanleggen vanop de penaltystip, na een fout die op hem gemaakt was. Tussendoor trof Luis Suarez de paal.

Voor Messi was het de allereerste keer dat hij scoorde tegen doelman Petr Cech.

Messi zit nu aan vijf doelpunten voor dit seizoen van de Champions League, in vier wedstrijden (hij was enkele maanden buiten strijd). In totaal scoorde hij al 82 keer op het kampioenenbal. Alleen Cristiano Ronaldo, dit seizoen al twaalf keer trefzeker, doet beter. De Portugees van Real Madrid zit aan 89 Champions League-goals.

Juventus met gelijkspel

Juventus, vorig jaar runner-up, speelde 2-2 gelijk tegen Bayern München. Bij de rust stond Bayern 0-1 voor, dankzij Thomas Müller (43e). In de 55e minuut maakte Arjen Robben er 0-2 van. Paulo Dybala (63e) en Stefano Sturaro (76e) zorgden ervoor dat Juventus toch nog met reële kwalificatiekansen naar München kan.

De terugwedstrijden worden woensdag 16 maart gespeeld.