Champions League: Chelsea plaatst zich, Man City houdt kansen gaaf, Messi haalt nieuw record

Manchester City kon in blessuretijd Bayern München verslaan en behoudt zo de kans om door te stoten naar de volgende ronde. Chelsea heeft die achtste finales al bereikt na een ruime uitzege bij Schalke 04. En Lionel Messi scoorde drie keer en wordt zo recordscorer in de Champions League.

De match kon niet beter starten voor Chelsea. Al na twee minuten kopte John Terry de Londense club op voorsprong bij Schalke 04. Willian verdubbelde op het halfuur de score. Vlak voor affluiten van de eerste helft scoorde Jan Kirchhoff een own goal.

In de tweede helft dikten Didier Drogba en Ramires de score nog aan tot een forfaitscore. Bij Chelsea speelden Courtois en Hazard de hele match. De andere wedstrijd in groep G, tussen Sporting CP en NK Maribor, werd tijdens de rust gestaakt wegens problemen met de verlichting. De tweede helft begon veel later dan voorzien.

Tegen 10 man

Vincent Kompany en Manchester City ontvingen in groep E de autoritaire leider Bayern München. Het begon goed voor Manchester. Na 20 minuten verzilverde Sergio Agüero een penalty, Mehdi Benatia moest met rood van het veld.

Met tien man slaagden de Duitsers er echter toch in op voorsprong te komen via Xabi Alonso en Robert Lewandowski. City leek zijn tanden te gaan stukbijten op de Duitse defensie, maar acht minuten voor tijd egaliseerde Agüero voor de Citizens. In blessuretijd glipte de Argentijn opnieuw door de defensie richting Manuel Neuer en bezorgde hij alsnog de drie punten voor Man City.

In de stand blijft Bayern op kop met 12 punten, AS Roma, CSKA Moskou en Manchester City volgen alle drie met vijf punten. De laatste speeldag zal beslissen wie met Bayern naar de volgende ronde mag. Roma ontvangt dan City, terwijl CSKA bij Bayern op bezoek moet.

Doelpuntrecord

Ander opmerkelijk feit viel bij FC Barcelona te rapen. Op het veld van APOEL Nicosia werd er met 0-4 gewonnen. Luis Suarez scoorde zijn eerste treffer voor de Catalanen, maar vooral Lionel Messi liet zich opmerken met een hattrick, waardoor hij het doelpuntenrecord in de Champions League verbeterde. Messi zit nu aan 74 doelpunten. In dezelfde groep blijft Paris Saint-Germain aan de leiding. De Fransen wonnen met 3-1 van Ajax.

Tot slot was er in groep H winst voor Athletic Bilbao en FC Porto. Bilbao won met 0-1 op Shakhtar Donetsk en BATE Borisov verloor thuis met 0-3 van Porto. Porto is zeker van groepswinst, Shakhtar mag als tweede door naar de achtste finales.