Champions League: Duitsland wil Spanje op de knieën dwingen

© Reuters

Duitsland staat op de drempel van een historische finale in de Champions League: Dortmund – Bayern München. Tenzij er zich in de terugmatchen van dinsdag en woensdag een hallucinante ommezwaai zou voordoen.

Dankzij het doelpunt van Cristiano Ronaldo in de Ruhr, is Real diegene van de twee Spaanse clubs die het meeste hoop belichaamt voor de terugmatch in Santiago Bernabeu. Het zou volstaan dat de mannen van Mourinho 3-0 spelen om op 25 mei naar Wembley te gaan.

Historici van Europese bekers weten dat de Spaanse club al dergelijke uitzinnige avonden beleefd heeft. De laatste was tegen een ander Borussia, Mönchengladbach. Dat was tijdens de UEFA beker 1985-86. In de achtste finale had het Real van Luis Molowny een overdonderend 5-1 op Duits grondgebied geïncasseerd. Maar twee doublés, de één van Valdano en de ander door Santillana wisten die vernedering van de Madrilenen uit (4-0). En de “Merengue” hebben dat jaar de competitie gewonnen.

Real heeft echter een probleem. Haar beste speler, Cristiano Ronaldo, momenteel aan de leiding van het klassement van de doelpuntmakers van het seizoen in C1 (12 doelpunten),was gewond aan de linkerdij sinds de heenmatch in Duitsland. Sindsdien heeft hij in zijn eentje getraind en heeft hij niet deelgenomen aan de laatste match van Real in de League, zaterdag tegen Atletico Madrid (overwinning 2-1). “CR7” verscheen maandag wel tijdens een training met zijn teamgenoten. Maar in welke vorm is hij echt? Is hij helemaal hersteld?

Ogen gericht op Messi De vragen die rijzen over Ronaldo in Real zijn bijna dezelfde als die over Messi bij Barça. Sinds zijn fysieke pech in de kwartfinale tegen PSG, verontrust de conditie van de viervoudige Ballon d’Or de supporters van Barcelona overal ter wereld. In de terugmatch in de kwartfinale, had hij op één been gespeeld en dat was genoeg geweest om de Parijzenaren uit te schakelen. Maar tegen Bayern had zijn “geest” op het veld de bende van Robben en Ribéry goed doen lachen.

In tegenstelling tot Ronaldo, heeft de Argentijn dit weekend in de League gespeeld. Zijn slalom te midden van de Baskische spelers die afklonk op een gelijkspel 1-1 gevolgd door zijn deelname aan het tweede doelpunt tegen Bilbao (2-2) hebben veel hoop gegeven aan de Catalanen.

Maar hoe moeten we geloven dat de spelers van Bayern zich woensdag in Camp Nou zullen tevreden stellen met enkel verdedigen? Het is ondenkbaar dat Müller plots verlegen wordt na zijn 8 doelpunten in C1 van dit seizoen.

Het enige minpunt van Münchense club ligt achter de schermen met voorzitter Uli Hoeness die beschuldigd word van financiële fraude. Maar de zaak kwam net voor de heenwedstrijd van de halve finale aan het licht en op het veld zagen de Beierse spelers er niet al te beroerd uit. (Belga/CB/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier