Champions League krijgt droomaffiche Real – Barça

© Imageglobe

Voor het eerst sinds 2003 heeft Real Madrid zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League voetbal.

Niet dat iemand er nog aan twijfelde na de 4-0 uit de heenwedstrijd, maar Real Madrid heeft zich ten koste van Tottenham geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Daarin treft het aartsrivaal Barcelona.

Real won woensdagavond ook de terugwedstrijd in White Hart Lane met 0-1. Cristiano Ronaldo scoorde in de 50e minuut zijn zesde doelpunt in deze Champions League. Hij werd daarbij flink geholpen door een blunderende Tottenhamdoelman Heurelho Gomes (zie video onderaan).

Het is voor het eerst sinds 2003 dat Real Madrid in de halve finales van het kampioenenbal staat. Juventus hield Real toen uit de finale. De voorbije zes jaar werd de club telkens al in de achtste finales uitgeschakeld.

Barcelona wipte dinsdag al Shakhtar Donetsk. Het won de terugwedstrijd in Oekraïne met 0-1, nadat het een week eerder al met 5-1 had gewonnen in Nou Camp.

Naast de halve finale van de Champions League treffen Barcelona en Real Madrid elkaar in de komende weken ook in de Spaanse competitie en bekerfinale.

Inter uit

Inter, dat de Champions League vorig jaar won, werd woensdagavond uitgeschakeld door Schalke 04. Na de 2-5 in Milaan wonnen de Duitsers ook de terugwedstrijd met 2-1, dankzij doelpunten van Raul en Höwedes. Thiago Motta scoorde voor Inter.

Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis dat Schalke zich bij de laatste vier schaart. In de halve finales treft het Manchester United.

De halve finales van de Champions League vinden plaats op 26 en 27 april (heen) en 3 en 4 mei (terug). De finale wordt op zaterdag 28 mei in Londen gespeeld. (KVDA)

De flater van Gomes:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier