Champions League: Manchester City en United verliezen openingswedstrijd

© Reuters

Cristiano Ronaldo scoorde drie keer, Angel di Maria scoorde voor PSG, de twee Manchesters gingen ten onder, en de jonge linksback van United, Luke Shaw, liep een zware beenblessure op. Maxime Lestienne had 2 assists bij PSV.

Manchester City blijft op de sukkel in de Champions League. In eigen huis verloor het dinsdag zijn eerste groepswedstrijd in groep D met 1-2 van het Italiaanse Juventus, de verliezend finalist van vorig jaar. Kevin De Bruyne viel in de 71e minuut in bij Manchester City. Vincent Kompany werd in de 74e minuut naar de kant gehaald met een kuitblessure.

De score werd pas geopend in de tweede helft. Bij een hoekschop voor de Engelsen hing Kompany in de nek van Juve-verdediger Chiellini, die de bal voorbij zijn eigen doelman kopte. Mario Mandzukic maakte op aangeven van Paul Pogba met het hoofd gelijk voor de ‘Oude Dame’. Alvaro Morata maakte de koude douche voor de thuisploeg met een knappe trap helemaal compleet.

In de andere match van groep D ging Borussia Mönchengladbach op bezoek bij de winnaars van de Europa League, het Spaanse Sevilla. In de tweede helft scoorde Gameiro (47.) vanaf de stip. Twee minuten later mocht hij opnieuw een strafschop nemen, maar die knalde de Franse spits op de dwarsligger. De scheidsrechter gaf nog een derde penalty, Ever Banega (66.) zette die feilloos om: 2-0. Konoplyanka (84.) legde de 3-0 eindstand vast. Thorgan Hazard speelde de hele wedstrijd voor Mönchengladbach.

Kwetsuur

In groep B ontving PSV Eindhoven, met Maxime Lestienne in de basis, Manchester United. De bezoekers kwamen in de 41e minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Memphis Depay. De ex-speler van PSV dribbelde zich voorbij twee verdedigers en schoof de 0-1 onder doelman Zoet. In de blessuretijd kon Hector Moreno, na hoekschop van Lestienne, met het hoofd gelijkmaken.

In de tweede helft toonde de 23-jarige Belg zich met een assist opnieuw belangrijk. Hij schilderde de bal op het hoofd van Luciano Narsingh, die de bal voorbij De Gea kopte (57.). Louis van Gaal probeerde nog iets te forceren door Marouane Fellaini in de 75e minuut in te brengen, maar aan de 2-1 stand veranderde niets meer.

Een zware kwetsuur van verdediger Luke Shaw (20) maakte de avond van United nog een stuk slechter.

Na een kwartier in de eerste helft ging hij volop door richting PSV-doel en werd hij zwaar getackeld door de latere doelpuntenmaker Hector Moreno. De wedstrijd lag minutenlang stil terwijl Shaw, die een dubbele breuk aan zijn rechterbeen opliep, werd verzorgd, en naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Cristiano Ronaldo x 3

In het andere duel in groep B won Wolfsburg van CSKA Moskou met 1-0, dankzij een doelpunt van Julian Draxler (40.), binnengehaald als vervanger voor Kevin De Bruyne.

In groep C is Atlético Madrid met 0-2 gaan winnen op het veld van het Turkse Galatasaray, waar Jason Denayer de wedstrijd volmaakte. Anthoine Griezmann zette de Spanjaarden al in de eerste helft op rozen met twee treffers (18. en 25.).

In de andere groepswedstrijd hield Benfica de punten thuis tegen Astana uit Kazachstan (2-0). Nicolas Gaitan (51.) en Kostantinos Mitroglou (62.) scoorden.

Groepsfavorieten Real Madrid en Paris Saint-Germain lieten zich in hun eerste wedstrijd in poule A niet verrassen. PSG had geen kind aan het Zweedse Malmö. Via Angel Di Maria (4.) en Edinson Cavani (61.) werd het 2-0. Real Madrid won met 4-0 van het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Karim Benzema (30.) maakte het eerste doelpunt. Met twee penaltytreffers dikte Cristiano Ronaldo de score aan tot 3-0. De Portugese sterspeler realiseerde met een rebound nog een hattrick en komt op een totaal van 80 doelpunten in de Champions League, drie meer dan grote rivaal Lionel Messi die woensdag in actie komt.

De Spaanse topclub zag na een halfuur wel zijn Welshe aanvaller Gareth Bale uitvallen met een blessure aan de kuit.