Champions League: Real Madrid speelt 1-1 gelijk tegen beter Chelsea

Christian Pulisic scoorde de openingsgoal

Real Madrid en Chelsea hebben dinsdag in hun heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld. Thibaut Courtois stond zoals gebruikelijk onder de lat bij de Koninklijke, Eden Hazard viel midden de tweede helft in. ‘Het kon slechter, maar het kon zeker ook beter’, aldus Hazard over het resultaat.

Na een gesloten start trok Chelsea het laken naar zich toe en na minder dan een kwartier leidde dat al tot een voorsprong voor de bezoekers. Christian Pulisic (14.) kon makkelijk door de Madrileense defensie snijden, kapte Courtois handig uit en joeg de 0-1 tegen de netten. De Londenaren leken na hun openingstreffer de controle te hebben, maar Real wist tegen de gang van het spel in gelijk te maken. Karim Benzema (29.) controleerde bij een hoekschop met de borst en ranselde de 1-1 keihard in doel. Knap doelpunt.

Met zijn 71 doelpunten in de Champions League rukt de Fransman op naar de vierde plaats op de topschutterslijst aller tijden na Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Robert Lewandowski.

Eden Hazard valt in

Ook na de pauze toonde Chelsea zich de betere ploeg, bij de thuisploeg liep het allemaal behoorlijk stroef. Real-coach Zinédine Zidane bracht dan maar Eden Hazard in de strijd. Het verschil kon hij niet meer maken in een tweede helft waarin er relatief weinig te beleven viel. Chelsea had misschien nog meer verdiend dan een gelijkspel, maar trekt met de beste kaarten naar de terugwedstrijd in Londen. Die staat volgende woensdag (5 mei) op het menu.

‘Stap per stap’

Eden Hazard was na afloop van de wedstrijd positief over zijn fitheid: ‘Ik voel me goed en ben blij dat ik kan spelen’, aldus de door veel blessureleed geplaagde Rode Duivel.

‘Natuurlijk wil ik altijd spelen, elke wedstrijd op het terrein staan, maar ik doe het stap per stap. Afgelopen weekend speelde ik een kwartier, nu al wat langer. Hopelijk kan ik voor het einde van het seizoen nog een paar goede wedstrijden spelen. Er komen nog een paar mooie duels en daar wil ik klaar voor zijn.’

Over het resultaat van de wedstrijd was hij minder tevreden. ‘Het kon slechter, maar het kon zeker ook beter. Nu moeten we in Londen zien te winnen. Ik heb nog veel vrienden bij Chelsea en het zal leuk zijn om hen terug te zien, maar ze moeten geen cadeautjes verwachten. Ik ben een Real-speler nu en wil altijd winnen.’