Champions League: Standard blijft steken op 0-0 tegen Panathinaikos

In zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League heeft vicekampioen Standard 0-0 gelijkgespeeld tegen het Griekse Panathinaikos.

Standard had vooral in de eerste helft de beste kansen, maar slechts één van zeven schoten was binnen het kader. Dat was nog altijd beter dan Panathinaikos: 0 op 5. De erg verdedigend ingestelde Grieken aarzelden niet om naar de noodrem te grijpen en hadden geluk toen de Spaanse scheidsrechter Carlos Gomez na een fout op Imoh Ezekiel de bal net buiten de zestien legde.

In de tweede periode nam Panathinaikos het commando over. Gordon Schildenfeld trof de deklat en doelman Eiji Kawashima bracht redding op een uitstekende poging van Zeca. In blessuretijd miste Ezekiel de kans om Standard alsnog de zege te schenken.

De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag gespeeld. (Belga/TV)