Champions League: Zulte Waregem loot PSV Eindhoven als tegenstander

© Belga

Vicekampioen Zulte Waregem neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen de Nederlandse vicekampioen PSV Eindhoven.

Vicekampioen Zulte Waregem neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen de Nederlandse vicekampioen PSV Eindhoven. Dat wees de loting in de gebouwen van de UEFA in het Zwitserse Nyon uit.

De Belgische vicekampioen zat in het niet-kampioenenspoor en was bovendien niet beschermd bij de loting. De loting van een klepper was dus onvermijdelijk voor Essevee. Met PSV kwam er een zware, maar aantrekkelijke tegenstander uit de bus. De andere mogelijkheden voor de Vlaamse fusieclub waren het Franse Olympique Lyon, het Russische Zenit Sint-Petersburg, het Oekraïense Metalist Kharkiv en het Turkse Fenerbahçe.

PSV verzekerde zich vorig seizoen in de slotfase van de Nederlandse competitie van de tweede plaats, achter het ongenaakbare Ajax. In het tussenseizoen speelde de club met Rode Duivel Dries Mertens (Napoli), en de Nederlanders Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Erik Pieters (Stoke City) en Kevin Strootman (AS Roma) wel vier sterkhouders kwijt. Met Adam Maher (AZ) haalde PSV dan weer een absoluut toptalent binnen. Na het missen van de titel kondigde coach Dick Advocaat eind vorig seizoen zijn afscheid aan. Hij werd vervangen door oud-international en clubicoon Philip Cocu.

Derde voorronde

De heenwedstrijden in de derde voorronde staan op 30 en 31 juli op het programma, de terugwedstrijden een week later op 6 en 7 augustus. De heenwedstrijd wordt alvast in Eindhoven afgewerkt. De winnaar kwalificeert zich voor de play-off-ronde, de verliezer moet naar de laatste voorronde van de Europa League.

Landskampioen RSC Anderlecht is rechtstreeks geplaatst voor de lucratieve groepsfase van de Champions League. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier