Charleroi: Als u vragen hebt, bel naar de voorzitter

© Belga

Het ontslag van Jacky Mathijssen bij Charleroi maakt duidelijk dat de invloed van manager Mogi Bayat zijn grenzen heeft.

Het ontslag van Jacky Mathijssen bij Charleroi maakt duidelijk dat de invloed van manager Mogi Bayat zijn grenzen heeft.

“Als u vragen hebt, neem uw gsm en bel naar de voorzitter. In elk bedrijf staat er iemand aan het hoofd van het organigram die de beslissingen neemt. Wij nemen acte van de beslissing van Abbas Bayat om een einde maken aan het contract van onze trainer.”

Dat waren de woorden van Mogi Bayat afgelopen maandag in Charleroi op de persconferentie, waar hij werd geflankeerd door algemeen secretaris Pierre-Yves Hendrickx en commercieel directeur Mehdi Bayat.

Die laatste voegde er nog aan toe: “Of we er nu mee akkoord gaan of niet, we moeten ons werk blijven doen.”

Terugkeer

Het drietal was het dus niet eens met de voorzitter, maar diens beslissing om Jacky Mathijssen te ontslaan, is dan ook weer niet zo verrassend. Abbas Bayat heeft het vertrek van de Limburger naar Club Brugge drie jaar geleden nooit verteerd, en was daardoor ook nooit een voorstander van zijn terugkeer. Die dankte Mathijssen aan de overredingskracht van Mogi Bayat.

Al van in het begin werd duidelijk dat de Limburger nergens mee weg zou komen. En zeker niet met twee keer 5-0 (in Genk en thuis tegen Club Brugge). Een maand geleden had een manager trouwens al contact gezocht met Abbas Bayat om hem aan een nieuwe trainer voor te stellen. De twee hebben ook effectief afgesproken in Brussel.

Het ontslag van Mathijssen maakt duidelijk dat de invloed van Mogi zijn grenzen heeft. Die laatste was dan ook aangedaan: “Deze beslissing valt op een moeilijk moment, in een moeilijke week (Charleroi gaat vandaag op bezoek bij Standard, nvdr) en heeft betrekking op een trainer waar ik het grootste respect voor heb.”

Over de naam van een nieuwe trainer of over de duur van de interim van hulptrainer Tibor Balog, is nog niets bekend.

(Stéphane Vande Velde)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier