Charleroi ontslaat trainer Laszlo Csaba

© Virginie Lefour/Belga

De assistenten van de Hongaar zullen de competitiewedstrijden tegen Westerlo en Cercle Brugge voor hun rekening nemen.

Sporting Charleroi heeft trainer Laszlo Csaba de laan uitgestuurd als gevolg van de slechte resultaten. De assistenten van de Hongaar zullen de competitiewedstrijden tegen Westerlo en Cercle Brugge voor hun rekening nemen.

Charleroi heeft dat bevestigd, nadat enkele Franstalige media eerder op de dag het ontslag van Csaba hadden aangekondigd.

Spreekverbod

Met nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg heeft Charleroi zijn spelers ook een spreekverbod opgelegd.

Charleroi is met nog één speeldag te gaan voorlopig laatste met 18 punten, 5 minder dan Eupen en Lierse. Als gevolg van de beslissing van de Arbitragecommissie voor de Sport dat het afgelaste duel tussen Charleroi en Cercle Brugge toch moet worden gespeeld, kan de club wel nog 6 punten sprokkelen en zich dus alsnog redden. De nummers 15 en 16 spelen een barrage voor het behoud in eerste klasse.

Hekkensluiter

Csaba (47) was sinds september 2010 in dienst bij de Henegouwers. Hij volgde er Jacky Mathijssen op, die door voorzitter Abbas Bayat aan de deur was gezet na een 0-5-pandoering tegen Club Brugge.

Maar ook onder Csaba konden de Zebra’s nooit overtuigen. Ondanks een pak winteraankopen raakten ze niet weg van de laatste plaats in de stand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier