“Chavarria is krachtiger en sneller dan De Sutter”

© portalceleste.com

RSC Anderlecht heeft twee Argentijnen binnengehaald. Voor de 22-jarige spits Pablo Chavarría betaalt de landskampioen ruim een miljoen euro aan Belgrano de Cordoba, de 19-jarige verdediger Pier Barrios wordt geleend van de Argentijnse tweedeklasser.

Dat meldt Belgrano op zijn website.

Chavarría werd al een hele tijd door Anderlecht gevolgd. Werner Deraeve, hoofdscout Zuid-Amerika, in Sport/Voetbalmagazine: “Chavarría heeft nog het meest weg van Tom De Sutter, in die zin dat ook Tom zowel targetman als tweede spits kan spelen”.

“Daartegenover staat dat de Argentijn veel krachtiger en vooral veel sneller dan De Sutter is. Met amper elf doelpunten in een zestigtal wedstrijden staat zijn torinstinct wel nog niet helemaal op punt.”

“Bij de nationale jeugdploegen speelde Chavarría ooit samen met Matías Suárez in de spits. Die combinatie zou ook bij Anderlecht wel eens kunnen werken,” zegt Deraeve. “Lukaku als diepe spits met de twee Argentijnen in steun op de flank zou een andere optie kunnen zijn.”

Egyptenaar

Anderlecht richtte zijn pijlen ook op de 24-jarige Egyptische aanvallende middenvelder Mahmoud Shikabala van Zamalek. “Hij is linksvoetig, maar speelt het liefst op de rechterflank zodat hij de actie naar binnen kan maken. Een beetje zoals Boussoufa het van op de linkerflank doet,” aldus Deraeve.

“Net zoals Bous voelt de Egyptenaar zich zowel in de rol van aangever als in de rol van afwerker perfect in zijn sas. Al kan hij met zijn zeven doelpunten en vijf assists niet zulke spectaculaire resultaten als de Marokkaan voorleggen.”

“Naast Anderlecht zijn ook Celtic en Blackburn geïnteresseerd in Shikabala. Gelukkig hebben wij het geheime wapen Ahmed Hassan, die er alles aan doet – ook al speelt hij voor aartsvijand Al Ahli – om zijn landgenoot te overtuigen om voor Anderlecht te kiezen.”

(Bruno Govers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier