Chelsea en Real Madrid moeten thuis vol aan de bak in CL

© Reuters

Real Madrid ontvangt in de Champions League CSKA Moskou na de 1-1 in Rusland. Chelsea probeert tegen Napoli een 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd recht te zetten.

Chelsea moet na een turbulente periode met slechte resultaten en het ontslag van zijn trainer de Europese ambities waarmaken van zijn Russische eigenaar. Roman Abramovic heeft miljarden roebels geïnvesteerd om de beker met de grote oren naar de Londense club te kunnen brengen. Om de kwartfinales te bereiken moet de Londense club met minstens 2-0 winnen. Het rekent daarvoor op haar interim-coach Roberto Di Matteo, de terugkerende John Terry en haar luidruchtige supporters.

John Terry

Chelseakapitein John Terry verklaarde het volgende. “Als alles goed gaat, zou het een van de belangrijkste avonden uit de Chelseageschiedenis kunnen zijn,” zegt de 31-verdediger op Uefa.com. De kapitein maakt zijn opwachting tegen de Napolitanen na zes weken revalidatie. Met het vertrouwen uit de laatste twee gewonnen wedstrijden begint Chelsea aan de moeilijke opgave die Napoli heet. Pittig detail is dat de Napolitanen ongeslagen zijn in hun laatste vijf competitiewedstrijden maar nog nooit in Engeland gewonnen hebben.

Real Madrid

Real Madrid heeft een iets makkelijkere opdracht tegen de Russische nummer twee. CSKA lijkt gewaarschuwt: “Ze (Real Madrid red.) zullen met de nodige agressiviteit spelen. Ze zullen geen genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel, al hebben ze daaraan genoeg,” zegt de Russische coach Leonid Slutsky op de website van de Madrileense club. “Real Madrid is heel gevaarlijk. Het is niet te doen om hen niet te laten scoren.” Sommige Russische spelers schatten zichzelf nochtans hoog in. “Enkel het Russische voetbal kan het Real Madrid moeilijk maken,” zegt Allan Dzagoev.

Cristiano Ronaldo

“Een Russische ploeg zou de Champions League kunnen winnen,” zegt Cristiano Ronaldo, “Maar niet dit jaar, omdat wij het willen winnen,” klinkt het vol vertrouwen. Of Realtrainer Jose Mourinho al dan niet vertrekt, daar heeft de topscorer in de Spaanse competitie ook een mening over: “Ik denk dat hij blijft. Ik doe het goed en de ploeg doet het nog beter. Enkel dat is belangrijker.” De 27-jarige aanvaller had ook nog een oproep voor de Realsupporters: “Wij kunnen alleen iets (een prijs red.) winnen als we samen strijden,” klonk het strijdvaardig op de UEFA-website. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier