Chelsea op recordjacht tegen Liverpool

© AFP
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Vorig seizoen betekende Liverpool – Chelsea het einde van een winning streak van elf wedstrijden voor de Reds. Ook de titel glipte daar en dan uit hun handen. Dit seizoen wil Liverpool de rollen omdraaien en een einde maken aan de ongeslagen status van Chelsea.

Sinds het begin van het seizoen verloor Chelsea FC nog geen enkele officiële match. Niet in de Engelse bekercompetities, niet in de Premier League en niet in de Champions League. Indrukwekkende cijfers zijn het. Zaterdag kunnen de Blues in de topper tegen Liverpool een nieuw clubrecord vestigen als ze voor de zeventiende wedstrijd op rij ongeslagen blijven.

Dezelfde affiche eindigde vorig seizoen op 0-2 voor Chelsea. Maar meer nog dan het resultaat was het de manier waarop die de Reds irriteerde. Zelfs manager Brendan Rodgers, nochtans een goeie vriend van Mourinho, gaf een sneer door te stellen dat Chelsea ‘niet één maar twee bussen voor de goal parkeerde’.

Verbaal tikjes uitdelen

Het rondje verbaal tikjes uitdelen is ondertussen al gestart. Nemanja Matic, middenvelder bij Chelsea, kwam even terug op de 0-2 van vorig seizoen. “Veel teams proberen tegen ons een bus voor hun doel te zetten, maar wij winnen wel. Het is niet evident om zoiets te doen, je moet weten hoé te verdedigen.” Een kleine verwijzing naar het povere defensieve spel van Liverpool, dat laatste.

Krediet voor Mignolet

Ondanks het spenderen van bijna veertig miljoen euro aan de verdedigers Dejan Lovre, Alberto Moreno en Javi Manquillo werd het grote euvel van vorig seizoen niet opgelost in dat compartiment. Slechts twee keer kon Liverpool een clean sheet houden dit seizoen. Brendan Rodgers gaf in de Britse media zelf aan dat zijn job stilaan onder vuur komt te liggen. De naam van ex-succescoach Rafa Benitez circuleert al in de wandelgangen van Anfield Road.

Ook onze landgenoot Simon Mignolet kreeg de voorbije maanden flink wat kritiek te verwerken van de Britse analisten. Zijn glansrijke prestatie tegen Real Madrid deze week zorgt opnieuw voor een beetje krediet. Brendan Rodgers twijfelt in ieder geval niet aan de kwaliteiten van Big Si en rekent op hem voor de topper tegen Chelsea.

Liverpool – Chelsea, zaterdag om 13u45.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier