Chelsea richt pijlen op Pellegrini

© IMAGEGLOBE

Manuel Pellegrini, de Chileense succescoach van Málaga, staat bovenaan het verlanglijstje van Chelsea om er deze zomer Rafael Benítez op te volgen.

Een raadgever van de Chileen zou samen met het bestuur van Chelsea gezien zijn om een mogelijke overgang naar Stamford Bridge te bespreken. Pellegrini’s contract loopt nog tot eind volgend seizoen, maar bevat een opstapclausule van om en bij de vier miljoen euro. Chelsea is echter van plan pas een bod uit te brengen als het zich weet te plaatsen voor de Champions League, daarvoor moet het bij de eerste vier eindigen in de Premier League.

Uithaal Benítez naar eigen fans

Het interim-contract van Benítez loopt tot het einde van dit seizoen. Hij liet zich al ontvallen Chelsea te verlaten en gaf zijn eigen supporters een veeg uit de pan toen die de coach op de korrel namen wegens zijn Liverpoolverleden. Benítez verweet ook het Londense clubbestuur zijn autoriteit te hebben aangetast door hem de titel van ‘interim caretaker’ te geven.

De interesse van The Blues voor Pellegrini is geen verrassing. De 59-jarige Chileen staat bekend om zijn discipline, waarbij hij aantrekkelijk en aanvallende voetbal hoog in het vaandel draagt. Pellegrini, ex-trainer van Real Madrid en Villarreal, verbaasde dit seizoen door met Málaga de laatste acht van de Champions League te bereiken ondanks de financiële problemen. Pas in blessuretijd werden ze daarin uitgeschakeld door Borussia Dortmund.

Ook Mourinho in de running

Niet alleen Pellegrini staat in de belangstelling van eigenaar Abramovich, maar ook Real-coach José Mourinho. The Special One zou volgens AS en Marca, de twee vooraanstaande Spaanse kranten, eerder deze week informeel hebben aangegeven andere oorden op te zoeken. De Portugees maakt er geen geheim van te willen terugkeren naar Londen. Ook Everton-manager David Moyes, Diego Simeone (Atlético Madrid) en Chelsealegende Gianfranco Zola (Watford) staan met stip genoteerd. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier