Chelsea stelt Maurizio Sarri voor als nieuwe hoofdcoach

Maurizio Sarri © Xinhua

Onze landgenoten Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi en Charly Musonda kennen hun nieuwe T1 voor komend seizoen.

Chelsea heeft zaterdag Maurizio Sarri voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. De Italiaan volgt zijn vrijdag aan de deur gezette landgenoot Antonio Conte op en tekende een overeenkomst voor drie seizoenen op Stamford Bridge.

De 59-jarige Sarri maakte de voorbije drie seizoenen bij Napoli indruk met aanvallend voetbal. Hij werd met het team van Rode Duivel Dries Mertens twee maal tweede en eenmaal derde in de Serie A en werd in 2017 verkozen tot Coach van het Jaar.

Voordien trainde hij een heel pak kleinere club in de Laars, onder meer bij Pescara, Hellas Verona, Perugia en Empoli passeerde hij. Sarri moet de Blues helpen met het maken van een forse koerswijziging. Na jaren van behoudend voetbal onder coaches als José Mourinho en Antonio Conte wil sterke man Roman Abramovich aanvallend voetbal gaan spelen.

Na jaren van behoudend voetbal onder coaches als José Mourinho en Antonio Conte wil sterke man Roman Abramovich aanvallend voetbal gaan spelen.

Algemeen directeur Marina Granovskaia benadrukte dat op de clubwebsite. ‘Maurizio’s Napoli speelde de voorbije seizoenen het meest opvwindende voetbal van Europa, met een aanvallende denkwijze en veel dynamiek. Zijn coachingsvaardigheden verbeterden de kwaliteiten van zijn spelers aanzienlijk.’

Chelsea beëindigde de Premier League vorig seizoen als vijfde en miste zo een ticket voor de Champions League. De Blues, die wel de FA Cup op zak steken, komen komend seizoen wel uit in de Europa League.