Chili wil geschiedenis schrijven tegen Brazilië

Chili klopt Spanje in de groepsfase: meer van dat tegen Barzilië? © REUTERS

Chili staat voor een loodzware opdracht op het WK. De tegenstander in de achtste finales is gastland en topfavoriet Brazilië. Maar de Chilenen zijn niet geïntimideerd.

“Ik heb een gerust gemoed. We zijn klaar om geschiedenis te schrijven”, zegt de Argentijnse coach van het team, Jorge Sampaoli. “Brazilië heeft geen geheimen meer voor ons. We weten alles van hen.”

Het gevaar Neymar moet Chili collectief neutraliseren, meent de Chileense bondscoach. “We moeten hem als ploeg opvangen. Ik vraag moed van mijn spelers. Zonder moed zal het tegen een team als Brazilië heel lastig worden.”

Vidal aan de aftrap

Arturo Vidal, samen met Alexis Sanchez het uithangbord van de selectie, komt sowieso in de basis. De Juventusmiddenvelder ontbrak in de laatste wedstrijd tegen Nederland en is eigenlijk nog geen 100 procent na zijn knieoperatie begin mei.

“We willen allemaal dat hij erbij is. Hij is een symbool voor ons land. Het is alleen nog afwachten of hij de volledige 90 minuten kan spelen”, zegt de bondscoach.

Spierprobleem

Verdediger Gary Medel, speler van Cardiff City, sukkelt dan weer met een spierprobleem. “Als de match vandaag zou zijn, zou hij niet meedoen”, zegt Sampaoli minder dan 24u voor de aftrap.

Chili staat voor de negende keer op een WK-eindronde. In 1962 werd La Roja (de Roden) derde op het WK in eigen land. Sindsdien is een achtste finale (in 1998, 2010 en 2014) het beste resultaat. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier