Christian Kabasele doet gooi naar dubbel in Bulgarije

Oud-speler van Eupen en KV Mechelen vertolkt geen prominente rol bij PFK Ludogorets Razgrad.

Doet de naam Christian Kabasele een belletje rinkelen? Wel, de Belgische aanvaller staat op het punt om met PFK Ludogorets Razgrad de dubbel te pakken in Bulgarije. Kabasele (21) voetbalde voor zijn passage in Oost-Europa achtereenvolgens voor Eupen en KV Mechelen. In het Oostkanton speelde hij slechts zeven competitiewedstrijden. Ook bij Mechelen moest Kabasele niet op veel speelminuten rekenen. De youngster stond er amper drie matchen op het veld.

De zoektocht naar speelkansen leidde de voormalig jeugdinternational, 5 goals in 11 wedstrijden bij de jonge Duivels, in augustus vorig jaar naar Bulgarije. Hij tekende toen bij promovendus PFK Ludogorets Razgrad. Dat team groeide dit jaar al meteen uit tot dé sensatie. Het pakte al de beker en kan vanavond ook kampioen worden. Daarvoor moet het wel thuis winnen van leider CSKA Sofia.

“Je kan ons eigenlijk vergelijken met Manchester City”, vertelt Kabasele aan La Dernière Heure. “We hebben een rijke voorzitter die alle transfers realiseert die hij maar wil.”

Een echt prominente rol speelt Kabasele niet in het succesverhaal. Hij veroverde nog maar één basisplek en viel al tien keer in. In totaal maakte hij drie doelpunten.

“Ik ben geen basisspeler, maar mij hoor je niet klagen”, gaat hij verder. “In plaats van de eindronde te betwisten met Eupen kunnen we ons kwalificeren voor de Champions League. Wat een droom, een echt mirakel!” (BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier