CIES-studie: Hazard is op twee na beste dribbelaar van Europa

Eden Hazard © Belga Image

Het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) heeft Eden Hazard als derde gerangschikt in haar lijst met beste dribbelaars van Europa.

De kapitein van de Rode Duivels moest met één geslaagde dribbel om de 21 minuten enkel Lionel Messi (om de 19,2 minuten) en de Franse buitenspeler van Nice, Allan Saint-Maximin (19,8 minuten), voorlaten.

De studie omvat enkel de vijf grootste kampioenschappen van Europa (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk). De studie van het CIES omvat een volledig jaar (18 februari 2018-17 februari 2019).

Hazard liet het hoogste percentage optekenen onder de spelers die meer dan honderd dribbels inzetten; 73 procent van de dribbels van de sterspeler van Chelsea waren een succes.

Drie andere spelers haalden de grens van 70 procent: de Tunesiër Naïm Sliti (Dijon), de Fransman Marcus Thuram (Guingamp) en de Argentijn Ever Banega (Sevilla).

De enige andere Belg die voorkomt in de studie van het CIES is Thorgan Hazard. De jongere broer van Eden eindigde als 41e met één geslaagde dribbel om de 39,1 minuten.

In de analyse werden enkel spelers opgenomen die op z’n minst 1.800 minuten speelden in de competitie. Daarom is Kevin De Bruyne, die in de heenronde heel wat wedstrijden miste door blessureleed, niet in de lijst terug te vinden.