Clarence Seedorf krijgt koninklijke onderscheiding

© Imageglobe/Carmen Jaspersen

De 35-jarige middenvelder van AC Milan wordt volgende week donderdag in Rome geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

De Nederlander Clarence Seedorf krijgt een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten in het voetbal en zijn maatschappelijke betrokkenheid. De 35-jarige middenvelder van AC Milan wordt volgende week donderdag in Rome geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Dat meldt AC Milan.

Seedorf heeft er al een indrukwekkende carrière opzitten, maar is ook dit seizoen nog belangrijk voor Milan. Mede dankzij zijn impulsen staat de club aan de leiding in de Serie A. Ook op maatschappelijk vlak is de balvirtuoos een voorbeeld voor velen. Seedorf zet zich met zijn stichting Champions for Children al jaren in voor armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

Champions League

Clarence Seedorf werd in 1992 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Ajax gedropt en won twee seizoenen later met de Ajacieden zijn eerste Champions League door in de finale zijn huidige club AC Milan te verslaan.

Na dat seizoen verkaste hij naar Sampdoria Genua, maar bij de Italiaanse middenmoter kon hij zijn ambities niet waarmaken.

Het Spaanse Real Madrid was echter bij de les en haalde de middenvelder na één seizoen bij Genua al naar de Spaanse hoofdstad. Daar speelde hij 3,5 seizoenen en in 1998 mocht hij opnieuw de beker met de grote oren in de lucht steken.

Een jaar later maakte hij de overstap naar Inter, een club die hij 2,5 seizoenen later zou ruilen voor stadsgenoot AC Milan. Bij de Rossoneri groeide hij uit tot een clubicoon en won hij tweemaal de Champions League (2003 en 2007).

Seedorf is de enige voetballer die de Champions League met drie verschillende clubs won. (Belga/KVDA)

Fenomenale goal voor Real Madrid:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier