“Club Brugge besmeurt imago Ronald Vargas”

© Belga

Pedro Vargas, de vader van Ronald, uit zijn ontgoocheling in het bestuur van Club Brugge.

Op donderdag 26 mei bracht Het Laatste Nieuws een kort artikel met als titel ‘Club pikt extra eisen Vargas niet’. Daarin staat dat in de moeizaam verlopende contractbesprekingen tussen Club Brugge en Ronald Vargas de entourage van de speler “plots met bijkomende financiële eisen kwam aanzetten”. Bovendien zou er volgens het artikel gedreigd geweest zijn met de wet van ’78 “om het contract eenzijdig op te zeggen, zodat Vargas aan een gelimiteerd bedrag onder zijn huidige overeenkomst uit kan”. Verder meldt het artikel dat Club Brugge “niet te spreken is over die handelswijze en vermoedt dat er op een breuk wordt aangestuurd”.

“Dat artikel besmeurt het imago van mijn zoon en dat kan ik niet aanvaarden”, reageert Pedro Vargas, de vader van Ronald, nu bij Sport/Voetbalmagazine. “Ik voel me er enorm slecht bij: het doet uitschijnen dat Ronald de slechterik is, terwijl hij nog nooit problemen veroorzaakt heeft. Integendeel, in zijn drie seizoenen hier heeft hij zich altijd erg professioneel gedragen, zowel op als naast het veld. Ze stellen het nu voor bij de fans alsof het Ronald is die onredelijke eisen heeft en die wil breken met Club.”

Terwijl Vargas in Venezuela verder revalideert, bleef vader Pedro in België. “De fans van Club Brugge klampen me aan op straat en vragen: wat is dat toch met Ronald? Gaat hij naar Anderlecht? Daar heb ik het heel moeilijk mee. Ook Ronald zit erg verveeld met de hele zaak.”

“Gebrek aan respect”Voor Pedro Vargas, die eerder al in Sport/Voetbalmagazine zijn teleurstelling uitte in het bestuur van Club Brugge, zijn de beweringen in het artikel opnieuw ontgoochelend.

“Kijk, ik sta altijd open om te praten en ik wil niemand aanvallen, maar ik vind dit alweer niet erg professioneel en alweer een gebrek aan respect. Na een eerdere vergadering was de afspraak dat Club contact met ons zou opnemen op woensdag 25 mei. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan verschijnt er een dag later een artikel in de pers met een aantal beweringen.”

Hoe zit dat met die beweringen? Is er gedreigd met de wet van ’78? Pedro Vargas: “Iemand heeft die wet wel vermeld, maar dat was niet Ronald, niet ik, noch een van zijn directe vertegenwoordigers.” Is er meer geld gevraagd? “Dat klopt niet. Er worden zeker geen exorbitante bedragen gevraagd, zoals in de pers beweerd wordt.”

Anderlecht

Ten slotte, klopt het dat Anderlecht Ronald Vargas een voorstel gedaan heeft?

“Ik ga geen namen noemen, maar er zijn meerdere clubs die alles op Ronald willen zetten. Het is maar logisch dat Ronald zich daardoor aangetrokken voelt als zijn eigen club niet in hem gelooft. ” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier